Malzemeler:
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
• 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 4 su bardağı süt ve 1 çay bardağı su
• 1 paket kabartma tozu
• Bir tutam tuz
• Aldığı kadar un
Hamuru açmak için:
- Un
- Nişasta
Süt şerbeti için:
- 4 su bardağı süt
- Damak tadınıza göre 1,5-2 su bardağı şeker
Arasına ve üzerine serpmek için:
- 250 gram iri dövülmüş fındık
- 5-6 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
- Yumurta, yoğurt, tereyağı, sıvı yağ ve suyu derin bir kasede karıştırın.
- Üzerine kabartma tozunu ekleyin.
- Ardından un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.
- Hamuru 21 adet bezeye bölüp nemli bir bez altında dinlenmeye bırakın.
- Hamur gevşeyince un ve nişasta karışımı yardımıyla hamurları çok büyük olmayacak şekilde açın.
- Yedi bezeyi üst üste koyup yeniden bu kez tepsi büyüklüğünde açın.
- Yufkayı yağladığınız tepsiye serip üzerine dövülmüş fındık ve tereyağı gezdirin.
- Aynı işlemi diğer hamurlar için de yapın.
- Tatlınızı dilediğiniz şekilde kesin.
- Üzerine kalan tereyağını döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye başlayın.
- Tatlıların üstü kızardığında tepsiyi fırından alın ve soğumaya bırakın.
- Tatlı soğurken şerbeti için süt ve şekeri tencerede karıştırıp kaynatın.
- Ilınan tatlıya sıcak sütü döküp çekmesini bekleyin.
DİĞER TARİFLER
JERSEY YOĞURTLU SOS
Malzemeler:
• 250 ml Başkent jersey sütü ile yapılmış yoğurt.
• Temel sosu yapmak için jersey sütünden yapılmış yoğurduna ihtiyacınız olacaktır çünkü bu sosun püf noktası şeker eklenmemiş doğal bir lezzete sahip olmasıdır.
• 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı. (Eğer tadı sizin için çok yoğunsa hafif bir bitkisel yağ da kullanabilirsiniz. Bize göre rafine edilmemiş bitkisel yağları tercih edin.)
• 560 ml limon suyu
• 1 çay kaşığı deniz tuzu
• 1/2 çay kaşığı karabiber
BİSKÜVİLİ TATLI (MEYVELİ)
SÜT BÖREĞİ
KAZANDİBİ
JERSEY SÜTLÜ MAKARNA
İNCİRLİ MUHALLEBİ
JERSEY SÜTLÜ FIRIN SÜTLAÇ
SÜT HELVASI