Malzemeler:
- 1 LT Başkent Süt veya Başkent Jersey Sütü
- 90 g şeker
- 110 g sübye
- 40 g toz badem ve süslemek için tüm badem
- 50 g krema
- 1 g tuz
- 15 g yumurta sarısı
Yapılışı
- Önce kuru malzemeyi bir kaba alarak karıştırın.
- Yumurta sarısını bir kaba alarak homojen bir kıvam elde edene kadar sütle çırpın.
- Her iki karışımı bir tencereye alın ve kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayınca sübyeyi ekleyin.
- Kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. İsteğe bağlı olarak toz badem ekleyin. Afiyet olsun.
DİĞER TARİFLER
JERSEY YOĞURTLU SOS
Malzemeler:
• 250 ml Başkent jersey sütü ile yapılmış yoğurt.
• Temel sosu yapmak için jersey sütünden yapılmış yoğurduna ihtiyacınız olacaktır çünkü bu sosun püf noktası şeker eklenmemiş doğal bir lezzete sahip olmasıdır.
• 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı. (Eğer tadı sizin için çok yoğunsa hafif bir bitkisel yağ da kullanabilirsiniz. Bize göre rafine edilmemiş bitkisel yağları tercih edin.)
• 560 ml limon suyu
• 1 çay kaşığı deniz tuzu
• 1/2 çay kaşığı karabiber
BİSKÜVİLİ TATLI (MEYVELİ)
SÜT BÖREĞİ
KAZANDİBİ
JERSEY SÜTLÜ MAKARNA
İNCİRLİ MUHALLEBİ
JERSEY SÜTLÜ FIRIN SÜTLAÇ
SÜT HELVASI