Malzemeler:

  • 4 su bardağı Başkent süt veya Başkent Jersey Sütü
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba  kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr margarin
  • 1 çay bardağı file badem

Yapılışı

  1. Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
  2. Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
  3. Muhallebi kıvamını alınca  1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
  4. Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
  5. Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek  orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare  şeklinde dilimleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.
  • Muhallebi kıvamını tutturabilmek için, katı malzemeleri elekten geçirin.
  • Kıvamı koyu olursa tekrar ocağa alın ve azar azar süt ekleyin. Kıvamı sıvı olduğunda ise nişasta ve un ilave edin.
  • Karıştırma işlemini yarım bırakmayın ve mutlaka tahta kaşık kullanın.
  • Muhallebiyi hazırladıktan sonra kenarda ılıması için bekletin
  • Karamelize işlemi için esmer şeker kullanabilirsiniz. Şekerler yapışkan bir kıvama geldiğinde, üst kısmına muhallebi dökebilirsiniz.
  • Orijinal kazandibi tavuk göğsü ile hazırlanır. Klasik tavuk göğsü tarifine de bakabilirsiniz. 

DİĞER TARİFLER

JERSEY YOĞURTLU SOS

Malzemeler:

• 250 ml Başkent jersey sütü ile yapılmış yoğurt.
• Temel sosu yapmak için jersey sütünden yapılmış yoğurduna ihtiyacınız olacaktır çünkü bu sosun püf noktası şeker eklenmemiş doğal bir lezzete sahip olmasıdır.
• 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı. (Eğer tadı sizin için çok yoğunsa hafif bir bitkisel yağ da kullanabilirsiniz. Bize göre rafine edilmemiş bitkisel yağları tercih edin.)
• 560 ml limon suyu
• 1 çay kaşığı deniz tuzu
• 1/2 çay kaşığı karabiber

BİSKÜVİLİ TATLI (MEYVELİ)

Malzemeler:

• 1 paket yulaflı bisküvi
• 1 su bardağı badem
• 1 lt süt
• 100 ml krema
• 1 yumurta sarısı
• 1 su bardağı şeker
• yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı buğday nişastası
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 paket hindistan cevizi  ve dilediğiniz kadar meyve

EV YOĞURDU

Malzemeler:

• 1 litre Başkent Süt veya Başkent Jersey Sütü
• 1 çorba kaşığı mayalık yoğurt

SÜT BÖREĞİ

 

Malzemeler:

• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
• 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 4 su bardağı süt ve 1 çay bardağı su
• 1 paket kabartma tozu
• Bir tutam tuz
• Aldığı kadar un

KAZANDİBİ

Malzemeler:

  • 4 su bardağı Başkent süt veya Başkent Jersey Sütü
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba  kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr margarin
  • 1 çay bardağı file badem

JERSEY SÜTLÜ MAKARNA

 

Malzemeler:

• 1 paket dirsek makarna
• 3 su bardağı Başkent Jersey sütü
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 200 gram kaşar peyniri
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz, isteğe göre salça, nane ve dereotu

İNCİRLİ MUHALLEBİ

 

Malzemeler:

• 1 lt Başkent jersey süt
• 1 yumurta sarısı
• 1 su bardağı şeker
• yemek kaşığı un
• yemek kaşığı buğday nişastası
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 10-12 adet kuru incir veya kuru güz inciri
• 1 tatlı kaşığı tarçın

JERSEY SÜTLÜ FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su (Pirinçleri haşlamak için)
  • 5 su bardağı Başkent Jersey süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı

SÜT HELVASI

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3⁄4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

SARAY KEŞKÜLÜ

Malzemeler:

  • 1 LT Başkent Süt veya Başkent Jersey Sütü
  • 90 g şeker
  • 110 g sübye
  • 40 g toz badem ve süslemek için tüm badem
  • 50 g krema
  • 1 g tuz
  • 15 g yumurta sarısı