Malzemeler:
- 4 su bardağı Başkent süt veya Başkent Jersey Sütü
- 1.5 su bardağı tozşeker
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- 15 gr margarin
- 1 çay bardağı file badem
Yapılışı
- Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
- Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
- Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
- Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
- Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare şeklinde dilimleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.
- Muhallebi kıvamını tutturabilmek için, katı malzemeleri elekten geçirin.
- Kıvamı koyu olursa tekrar ocağa alın ve azar azar süt ekleyin. Kıvamı sıvı olduğunda ise nişasta ve un ilave edin.
- Karıştırma işlemini yarım bırakmayın ve mutlaka tahta kaşık kullanın.
- Muhallebiyi hazırladıktan sonra kenarda ılıması için bekletin
- Karamelize işlemi için esmer şeker kullanabilirsiniz. Şekerler yapışkan bir kıvama geldiğinde, üst kısmına muhallebi dökebilirsiniz.
- Orijinal kazandibi tavuk göğsü ile hazırlanır. Klasik tavuk göğsü tarifine de bakabilirsiniz.
DİĞER TARİFLER
JERSEY YOĞURTLU SOS
Malzemeler:
• 250 ml Başkent jersey sütü ile yapılmış yoğurt.
• Temel sosu yapmak için jersey sütünden yapılmış yoğurduna ihtiyacınız olacaktır çünkü bu sosun püf noktası şeker eklenmemiş doğal bir lezzete sahip olmasıdır.
• 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı. (Eğer tadı sizin için çok yoğunsa hafif bir bitkisel yağ da kullanabilirsiniz. Bize göre rafine edilmemiş bitkisel yağları tercih edin.)
• 560 ml limon suyu
• 1 çay kaşığı deniz tuzu
• 1/2 çay kaşığı karabiber
BİSKÜVİLİ TATLI (MEYVELİ)
SÜT BÖREĞİ
KAZANDİBİ
JERSEY SÜTLÜ MAKARNA
İNCİRLİ MUHALLEBİ
JERSEY SÜTLÜ FIRIN SÜTLAÇ
SÜT HELVASI