Malzemeler:
• 1 paket burgu makarna
• 3 su bardağı Başkent Jersey sütü
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 200 gram kaşar peyniri
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz, isteğe göre salça, nane ve dereotu
Yapılışı
- Su, zeytinyağı ve tuzu bir tencerenin içerisine alın. Su kaynayınca makarnaları ilave edin ve hafif diri kalacak şekilde (en fazla 6-7 dakika) kadar haşlayın. Suyunu süzdürüp bir kenara alın.
- Tencerenin içerisine sütü, tereyağını ve kaşar peynirini koyun, makarnaları ilave edin.
- Makarna sütü güzelce çekene kadar karıştırarak pişirin. Sütü çektiğinde makarnanız hazır demektir. Ardından tuz ve karabiberini ilave ederek ocaktan alın.
- Üzerine tane karabiber, taze kekik ya da fesleğen ilave ederek servis edebilirsiniz.
DİĞER TARİFLER
JERSEY YOĞURTLU SOS
Malzemeler:
• 250 ml Başkent jersey sütü ile yapılmış yoğurt.
• Temel sosu yapmak için jersey sütünden yapılmış yoğurduna ihtiyacınız olacaktır çünkü bu sosun püf noktası şeker eklenmemiş doğal bir lezzete sahip olmasıdır.
• 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı. (Eğer tadı sizin için çok yoğunsa hafif bir bitkisel yağ da kullanabilirsiniz. Bize göre rafine edilmemiş bitkisel yağları tercih edin.)
• 560 ml limon suyu
• 1 çay kaşığı deniz tuzu
• 1/2 çay kaşığı karabiber
BİSKÜVİLİ TATLI (MEYVELİ)
SÜT BÖREĞİ
KAZANDİBİ
JERSEY SÜTLÜ MAKARNA
İNCİRLİ MUHALLEBİ
JERSEY SÜTLÜ FIRIN SÜTLAÇ
SÜT HELVASI