Malzemeler:

• 1 litre Başkent Süt veya Başkent Jersey Sütü
• 1 çorba kaşığı mayalık yoğurt

Yapılışı

  • Sütü çelik bir tencereye alın, kaynatın. Kaynatma sırasında 5-10 dakika karıştırarak sütü havalandırın. Süt kaynadıktan sonra altını kısın ve 15-20 dakika kısık ateşte, sıcaklığını koruyarak pişirmeye devam edin. Kaynattığınız sütü mayalamak istediğiniz kaba aktarın.
  • Kaynatıp, ılınmaya bıraktığınız sütü mayalama ısısı için sık sık kontrol edin. Süte parmağınızı dokundurup 7’ye kadar saydığınızda eliniz sütün ısısına dayanıyorsa maya için uygun sıcaklık demektir.
  • Bir kasede birkaç yemek kaşığı ılık süt ile (maya için hazırladığınız sütten alabilirsiniz) karıştırdığınız oda ısısındaki yoğurdu, süte katın ve karıştırın.
  • Mayalanan sütün üzerini bir süzgeçle örtün (Süzgeç, sütün hava almasını sağlayarak, sulanmasını önleyecektir.)
  • Mayaladığınız sütün sıcaklığını koruması için kalın bir örtü ile etrafını ve üzerini iyice sarın.
  • 5-6 saat sonra açın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında en az 5-6 saat mümkünse 1 gün dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Buzdolabında bekletme süresi ne kadar uzatılırsa kıvamı daha iyi olur.

 

DİĞER TARİFLER

JERSEY YOĞURTLU SOS

Malzemeler:

• 250 ml Başkent jersey sütü ile yapılmış yoğurt.
• Temel sosu yapmak için jersey sütünden yapılmış yoğurduna ihtiyacınız olacaktır çünkü bu sosun püf noktası şeker eklenmemiş doğal bir lezzete sahip olmasıdır.
• 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı. (Eğer tadı sizin için çok yoğunsa hafif bir bitkisel yağ da kullanabilirsiniz. Bize göre rafine edilmemiş bitkisel yağları tercih edin.)
• 560 ml limon suyu
• 1 çay kaşığı deniz tuzu
• 1/2 çay kaşığı karabiber

BİSKÜVİLİ TATLI (MEYVELİ)

Malzemeler:

• 1 paket yulaflı bisküvi
• 1 su bardağı badem
• 1 lt süt
• 100 ml krema
• 1 yumurta sarısı
• 1 su bardağı şeker
• yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı buğday nişastası
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 paket hindistan cevizi  ve dilediğiniz kadar meyve

EV YOĞURDU

Malzemeler:

• 1 litre Başkent Süt veya Başkent Jersey Sütü
• 1 çorba kaşığı mayalık yoğurt

SÜT BÖREĞİ

 

Malzemeler:

• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
• 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 4 su bardağı süt ve 1 çay bardağı su
• 1 paket kabartma tozu
• Bir tutam tuz
• Aldığı kadar un

KAZANDİBİ

Malzemeler:

  • 4 su bardağı Başkent süt veya Başkent Jersey Sütü
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba  kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr margarin
  • 1 çay bardağı file badem

JERSEY SÜTLÜ MAKARNA

 

Malzemeler:

• 1 paket dirsek makarna
• 3 su bardağı Başkent Jersey sütü
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 200 gram kaşar peyniri
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz, isteğe göre salça, nane ve dereotu

İNCİRLİ MUHALLEBİ

 

Malzemeler:

• 1 lt Başkent jersey süt
• 1 yumurta sarısı
• 1 su bardağı şeker
• yemek kaşığı un
• yemek kaşığı buğday nişastası
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 10-12 adet kuru incir veya kuru güz inciri
• 1 tatlı kaşığı tarçın

JERSEY SÜTLÜ FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su (Pirinçleri haşlamak için)
  • 5 su bardağı Başkent Jersey süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı

SÜT HELVASI

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3⁄4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

SARAY KEŞKÜLÜ

Malzemeler:

  • 1 LT Başkent Süt veya Başkent Jersey Sütü
  • 90 g şeker
  • 110 g sübye
  • 40 g toz badem ve süslemek için tüm badem
  • 50 g krema
  • 1 g tuz
  • 15 g yumurta sarısı