Malzemeler:
• 1 litre Başkent Süt veya Başkent Jersey Sütü
• 1 çorba kaşığı mayalık yoğurt
Yapılışı
- Sütü çelik bir tencereye alın, kaynatın. Kaynatma sırasında 5-10 dakika karıştırarak sütü havalandırın. Süt kaynadıktan sonra altını kısın ve 15-20 dakika kısık ateşte, sıcaklığını koruyarak pişirmeye devam edin. Kaynattığınız sütü mayalamak istediğiniz kaba aktarın.
- Kaynatıp, ılınmaya bıraktığınız sütü mayalama ısısı için sık sık kontrol edin. Süte parmağınızı dokundurup 7’ye kadar saydığınızda eliniz sütün ısısına dayanıyorsa maya için uygun sıcaklık demektir.
- Bir kasede birkaç yemek kaşığı ılık süt ile (maya için hazırladığınız sütten alabilirsiniz) karıştırdığınız oda ısısındaki yoğurdu, süte katın ve karıştırın.
- Mayalanan sütün üzerini bir süzgeçle örtün (Süzgeç, sütün hava almasını sağlayarak, sulanmasını önleyecektir.)
- Mayaladığınız sütün sıcaklığını koruması için kalın bir örtü ile etrafını ve üzerini iyice sarın.
- 5-6 saat sonra açın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında en az 5-6 saat mümkünse 1 gün dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
- Buzdolabında bekletme süresi ne kadar uzatılırsa kıvamı daha iyi olur.
DİĞER TARİFLER
JERSEY YOĞURTLU SOS
Malzemeler:
• 250 ml Başkent jersey sütü ile yapılmış yoğurt.
• Temel sosu yapmak için jersey sütünden yapılmış yoğurduna ihtiyacınız olacaktır çünkü bu sosun püf noktası şeker eklenmemiş doğal bir lezzete sahip olmasıdır.
• 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı. (Eğer tadı sizin için çok yoğunsa hafif bir bitkisel yağ da kullanabilirsiniz. Bize göre rafine edilmemiş bitkisel yağları tercih edin.)
• 560 ml limon suyu
• 1 çay kaşığı deniz tuzu
• 1/2 çay kaşığı karabiber
BİSKÜVİLİ TATLI (MEYVELİ)
SÜT BÖREĞİ
KAZANDİBİ
JERSEY SÜTLÜ MAKARNA
İNCİRLİ MUHALLEBİ
JERSEY SÜTLÜ FIRIN SÜTLAÇ
SÜT HELVASI