Malzemeler:
• 1 paket yulaflı bisküvi
• 1 su bardağı badem
• 1 lt süt
• 100 ml krema
• 1 yumurta sarısı
• 1 su bardağı şeker
• yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı buğday nişastası
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 paket hindistan cevizi ve dilediğiniz kadar meyve
Yapılışı
- Yulaflı bisküvi ve bademi un kıvamında oluncaya kadar rondodan geçirin ve servis kavanozlarının tabanlarına paylaştırın,
- Bir tencereye kaynatıp soğumaya bıraktığımız jersey sütünü alın,
- Üzerine yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı ekleyip çırpın,
- Çırptığımız karışımı ocağa alıp karıştırmaya devam ederek pişirin,
- Fokurdamaya başlayan muhallebimize tereyağı ekleyip çırpmaya devam edin
- Pişmesine yakın 1 paket hindistan cevizini ilave edin,
- Pişen muhallebimizi bir kenarda alıp kremayı ekleyip karıştırın,
- Hazır olan muhallebimizi sunum kaselerimize dökün,
- Üzerini kalan bisküviler ile kaplayın,
- 1 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
DİĞER TARİFLER
JERSEY YOĞURTLU SOS
Malzemeler:
• 250 ml Başkent jersey sütü ile yapılmış yoğurt.
• Temel sosu yapmak için jersey sütünden yapılmış yoğurduna ihtiyacınız olacaktır çünkü bu sosun püf noktası şeker eklenmemiş doğal bir lezzete sahip olmasıdır.
• 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı. (Eğer tadı sizin için çok yoğunsa hafif bir bitkisel yağ da kullanabilirsiniz. Bize göre rafine edilmemiş bitkisel yağları tercih edin.)
• 560 ml limon suyu
• 1 çay kaşığı deniz tuzu
• 1/2 çay kaşığı karabiber
BİSKÜVİLİ TATLI (MEYVELİ)
SÜT BÖREĞİ
KAZANDİBİ
JERSEY SÜTLÜ MAKARNA
İNCİRLİ MUHALLEBİ
JERSEY SÜTLÜ FIRIN SÜTLAÇ
SÜT HELVASI