Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı un
- 2.5 su bardağı süt
- 3⁄4 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Yapılışı
Tereyağını bir tencereye alıp eritin ve üzerine unu ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Sütü yavaşça ekleyip sürekli karıştırın.
Toz şekeri ilave edip kaynatın. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Karışımı borcama aldıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
DİĞER TARİFLER
Malzemeler:
• 250 ml Başkent jersey sütü ile yapılmış yoğurt.
• Temel sosu yapmak için jersey sütünden yapılmış yoğurduna ihtiyacınız olacaktır çünkü bu sosun püf noktası şeker eklenmemiş doğal bir lezzete sahip olmasıdır.
• 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı. (Eğer tadı sizin için çok yoğunsa hafif bir bitkisel yağ da kullanabilirsiniz. Bize göre rafine edilmemiş bitkisel yağları tercih edin.)
• 560 ml limon suyu
• 1 çay kaşığı deniz tuzu
• 1/2 çay kaşığı karabiber