Malzemeler:

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su (Pirinçleri haşlamak için)
  • 5 su bardağı Başkent Jersey süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı

Yapılışı

Pirinci ılık suda yarım saat kadar bekletin. Ardından bol suyla yıkayıp süzün. Pirincin üzerine bir bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

 

Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. Bu karışımı 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.

 

Bir kapta yumurta sarısını çırpın. Üzerine bir kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip ve hızlı bir şekilde çırpın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.

 

Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.

 

Önceden ısıtılmış 200 derece kızgın fırında sütlaçların üzeri kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.

DİĞER TARİFLER

JERSEY YOĞURTLU SOS

Malzemeler:

• 250 ml Başkent jersey sütü ile yapılmış yoğurt.
• Temel sosu yapmak için jersey sütünden yapılmış yoğurduna ihtiyacınız olacaktır çünkü bu sosun püf noktası şeker eklenmemiş doğal bir lezzete sahip olmasıdır.
• 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı. (Eğer tadı sizin için çok yoğunsa hafif bir bitkisel yağ da kullanabilirsiniz. Bize göre rafine edilmemiş bitkisel yağları tercih edin.)
• 560 ml limon suyu
• 1 çay kaşığı deniz tuzu
• 1/2 çay kaşığı karabiber

BİSKÜVİLİ TATLI (MEYVELİ)

Malzemeler:

• 1 paket yulaflı bisküvi
• 1 su bardağı badem
• 1 lt süt
• 100 ml krema
• 1 yumurta sarısı
• 1 su bardağı şeker
• yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı buğday nişastası
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 paket hindistan cevizi  ve dilediğiniz kadar meyve

EV YOĞURDU

Malzemeler:

• 1 litre Başkent Süt veya Başkent Jersey Sütü
• 1 çorba kaşığı mayalık yoğurt

SÜT BÖREĞİ

 

Malzemeler:

• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
• 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 4 su bardağı süt ve 1 çay bardağı su
• 1 paket kabartma tozu
• Bir tutam tuz
• Aldığı kadar un

KAZANDİBİ

Malzemeler:

  • 4 su bardağı Başkent süt veya Başkent Jersey Sütü
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba  kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr margarin
  • 1 çay bardağı file badem

JERSEY SÜTLÜ MAKARNA

 

Malzemeler:

• 1 paket dirsek makarna
• 3 su bardağı Başkent Jersey sütü
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 200 gram kaşar peyniri
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz, isteğe göre salça, nane ve dereotu

İNCİRLİ MUHALLEBİ

 

Malzemeler:

• 1 lt Başkent jersey süt
• 1 yumurta sarısı
• 1 su bardağı şeker
• yemek kaşığı un
• yemek kaşığı buğday nişastası
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 10-12 adet kuru incir veya kuru güz inciri
• 1 tatlı kaşığı tarçın

JERSEY SÜTLÜ FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su (Pirinçleri haşlamak için)
  • 5 su bardağı Başkent Jersey süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı

SÜT HELVASI

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3⁄4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

SARAY KEŞKÜLÜ

Malzemeler:

  • 1 LT Başkent Süt veya Başkent Jersey Sütü
  • 90 g şeker
  • 110 g sübye
  • 40 g toz badem ve süslemek için tüm badem
  • 50 g krema
  • 1 g tuz
  • 15 g yumurta sarısı