Malzemeler:
• 1 lt Başkent jersey süt
• 1 yumurta sarısı
• 1 su bardağı şeker
• yemek kaşığı un
• yemek kaşığı buğday nişastası
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 10-12 adet kuru incir veya kuru güz inciri
• 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
- Bir tencereye kaynatıp soğumaya bıraktığınız jersey sütünü alın.
- Üzerine yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı ekleyip çırpın.
- Çırptığınız karışımı ocağa alıp karıştırmaya devam ederek pişirin.
- Fokurdamaya başlayan muhallebiye tereyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Pişen muhallebimizi bir kenarda soğumaya bırakın.
- Kuru incirlerimizi küp küp doğrayın.
- Bir kabın içinde 1 bardak ılık su ile 30 dakika bekletin.
- Soğuyan muhalleye suyunu süzdüğünüz inciri, tarçını ve rondodan geçirdiğiniz cevizleri ekleyin.
- Mikser ile 2-3 dakika çırpın.
- Hazır olan karışımı sunum kaselerime dökün.
- 1-2 saat dolapta dinlendirdikten sonra üzerine süsleme için tarçın incir kullanıp servis edebilirsiniz.
DİĞER TARİFLER
JERSEY YOĞURTLU SOS
Malzemeler:
• 250 ml Başkent jersey sütü ile yapılmış yoğurt.
• Temel sosu yapmak için jersey sütünden yapılmış yoğurduna ihtiyacınız olacaktır çünkü bu sosun püf noktası şeker eklenmemiş doğal bir lezzete sahip olmasıdır.
• 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı. (Eğer tadı sizin için çok yoğunsa hafif bir bitkisel yağ da kullanabilirsiniz. Bize göre rafine edilmemiş bitkisel yağları tercih edin.)
• 560 ml limon suyu
• 1 çay kaşığı deniz tuzu
• 1/2 çay kaşığı karabiber
BİSKÜVİLİ TATLI (MEYVELİ)
SÜT BÖREĞİ
KAZANDİBİ
JERSEY SÜTLÜ MAKARNA
İNCİRLİ MUHALLEBİ
JERSEY SÜTLÜ FIRIN SÜTLAÇ
SÜT HELVASI